Een huis kopen en een huis verkopen – wat doet een makelaar?

Een huis kopen en een huis verkopen – wat doet een makelaar?

Bij de aan- of verkoop van onroerend goed heeft een makelaar verschillende taken. Ze moeten redelijke stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de koper over het geld beschikt dat nodig is om de transactie te voltooien. Deze informatie kan de financiƫn van de koper omvatten, waaronder de verkoop van het onroerend goed voor contant geld of het afsluiten van een hypotheek. Normaal gesproken zal een makelaar de koper vragen om een principeovereenkomst af te sluiten met zijn hypotheekverstrekker om ervoor te zorgen dat hij de woning kan betalen. Deze informatie zal de makelaar helpen beslissen of de koper geschikt is om door te gaan met de verkoop Vastgoedselect Immo Eeklo.

Makelaar

Bij de verkoop van uw woning zal de makelaar alle administratieve handelingen uitvoeren die bij de verkoop betrokken zijn. Zij zullen de marketing en onderhandeling van aanbiedingen en koopovereenkomsten voor hun rekening nemen. Ze zullen er ook voor zorgen dat alle benodigde documentatie wordt ingevuld. Deze fase brengt veel papierwerk en juridisch jargon met zich mee, dus het is van vitaal belang dat u een makelaar inschakelt die ervaring heeft met het verkopen van vergelijkbare eigendommen. Op deze manier kunnen ze u op de hoogte houden van het proces terwijl het gebeurt.

Een makelaar kan u ook adviseren over de prijzen van woningen in de buurt. Als uw huis niet verkoopt, kunt u de makelaar vragen om u te helpen door feedback te geven van eerdere bezichtigingen en te vragen wat zij doen om het actief te promoten. Een makelaarskantoor regelt bezichtigingen en leidt potentiƫle kopers rond in uw woning. Tijdens deze bezichtigingen zal de makelaar ervoor zorgen dat de woning veilig staat. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je hem voor een lange tijd leeg laat staan.

Voor meer informatie zie: Vastgoedselect