Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Metrotegels zijn een soort keramische tegels die duurzamer zijn dan sommige andere soorten en worden gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Ze zijn gemaakt van een kleimateriaal dat is samengesmolten met een plastic hars om de tegel te maken. Het resultaat is een duurzame, waterbestendige tegel die kan worden gebruikt op plaatsen die onderhevig zijn aan extreme vochtigheid of zelfs temperatuurschommelingen. Metrotegels in Londen en andere grote steden worden gemaakt door ze aan elkaar te cementeren met een cementmengsel dat speciaal is gemengd om het sterkte en flexibiliteit te geven. Zodra de tegel is vermengd met het cement, wordt de lijm toegevoegd om ervoor te zorgen dat de tegel op zijn plaats blijft.

Metrotegelproducten zijn ook via internet te bestellen Dé webshop voor bijzondere Retro Tegels Anno Nu. Er zijn veel online tegelwinkels die de producten kunnen aanbieden waarnaar men op zoek is. Waar komen deze producten vandaan? De materialen die zijn gebruikt om de tegel te maken, komen uit plaatsen over de hele wereld, waaronder China, India, Mexico en het Verenigd Koninkrijk. Het meeste materiaal dat wordt gebruikt om zo'n grote tegel te maken, is echter cement en steenstof uit Noord-Amerika.

Waarom zijn ze zo duurzaam? Het antwoord ligt in hoe de tegel is opgebouwd. Cement en steenstof worden onder hoge druk gemengd en vervolgens in mallen gegoten om de tegel te vormen. Zodra de mal is gevormd, mag het materiaal tot ongeveer 75 procent drogen voordat het op de grond wordt gelegd. De tegels worden op hun plaats gelaten om te drogen, zodat ze de tand des tijds kunnen doorstaan en niet beschadigd raken.

Meer weten? Klik dan hier: https://www.retrotegels.nl/