Zorgen voor pioenrozen

Zorgen voor pioenrozen

Pioenrozen zijn bloeiende planten van het geslacht Paeonia. Deze soorten zijn inheems in Aziƫ, Europa en West-Noord-Amerika. Hoewel wetenschappers het niet eens zijn over het exacte aantal pioensoorten, is de consensus 33. Deze bloemen worden gekweekt vanwege hun prachtige bloemen en voortreffelijke geur. Deze bloemen worden door veel mensen bewonderd en zijn perfect voor het decoreren van tuinen. Hun bloemen worden beschouwd als een symbool van liefde en romantiek en worden door verzamelaars gewaardeerd om hun schoonheid en geur.

Om de schoonheid van uw pioenrozen te garanderen, moet u ze jaarlijks snoeien. Deadheading houdt het gebladerte van uw pioenrozen vrij van bladeren en bloemen en helpt hun energie te behouden voor de bloemen van volgend jaar. Naast snoeien zal deadheading schimmelziekten voorkomen. Het is belangrijk om te onthouden dat u alleen uitgebloeide bloemen van uw pioenplanten moet verwijderen. De bladeren groeien terug en helpen de plant om de bloemen voor volgend jaar op te bouwen.

Verzorging van pioenrozen omvat het planten op een zonnige locatie. Gebruik een organische, goed doorlatende grond en zet ze vast om ze te ondersteunen. Ze geven de voorkeur aan een trellis als ze te groot worden. De meeste pioenrozen zijn rood, roze, geel of oranje. De bloemen zijn lang houdbaar en kunnen tot drie weken op een vaas worden bewaard. Door ze te drogen verlengt ze hun vaasleven nog meer.

Klik hier: Pluukz