Hoe u succesvolle oudergesprekken met uw kinderen kunt voeren

Hoe u succesvolle oudergesprekken met uw kinderen kunt voeren

Hoewel het normaal is om kritiek op het gedrag van uw kind te vermijden, zijn oudergesprekken om vele redenen belangrijk. Terwijl uw kind zich misschien gedraagt, kunt u deze tijd gebruiken om het gedrag van uw kind te bespreken. Als uw zoon problemen heeft met zijn gedrag, kan hij te beschaamd zijn om u over zijn probleem te vertellen. Dit is niet het moment om een eenzijdig verhoor te beginnen. Richt u er in plaats daarvan op ervoor te zorgen dat uw kind vooruitgang boekt in zijn studie en om te leren hoe belangrijk het is om goed gedrag te vertonen.

oudergesprekken

Hoewel ouders misschien van streek of zelfs overstuur zijn over iets, is het van cruciaal belang om te onthouden dat jij niet degene bent die hen veroordeelt! Het is volkomen acceptabel om suggesties te doen, maar alleen als je het je kind rechtstreeks hebt gevraagd. Sommige ouders voelen zich misschien beledigd door te veel advies, dus probeer directe uitspraken te vermijden. Gebruik in plaats daarvan vragen als leidende uitspraken en gebruik positieve lichaamstaal om een gesprek aan te gaan. Hierdoor voelt uw kind zich gehoord en wordt het hele proces leuker.

Naast het gebruik van films en games om het gesprek te openen, kunt u films ook gebruiken om uw kind woorden te laten begrijpen. Als je bijvoorbeeld een nieuw woord wilt introduceren, kun je beginnen met het aanwijzen van het gevoel dat het personage heeft. In de film Inside Out kun je het thema emoties in een positief daglicht stellen. Als uw kind van streek is, laat hem dat dan uiten. Je moet voorbereid zijn op zijn woede en hem helpen deze te uiten zonder boos te worden.

Meer weten? Klik dan hier: https://hetsen-visschers.nl/